Το κρασί του καλοκαιριού!

Ειδύλλι… η φυσική δροσιά που θέλουμε στον οίνο μας

Το καλοκαίρι δήλωσε την θερμή του παρουσία… Κι ενώ τα άλλα κρασιά αρχίζουν να παραχωρούν τη θέση τους στην μπύρα και το ούζο, οι οίνοι του Οργ. Ηλέσιον παραμένουν κυρίαρχοι στα καλοκαιρινά τραπέζια χάρη στην … φυσική πρωτοπορία και στην Αρχαιοελληνική καταγωγή τους. Η οινική καινοτομία στηρίζεται στην δυνατότητα ο κάθε φίλος του κρασιού να δημιουργήσει στο ποτήρι του το δικό του κρασί χωρίς να το νοθεύσει!

Όσο ελαφρύ το θέλει με το Ειδύλλι!

Όσο γλυκό το θέλει με το Σταφυλόμελο!

Όσο φυσικό το θέλει με Άκρατο οίνο Ηλέσιον!

Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει, γίνεται επιτακτική η ανάγκη της κράσης του Άκρατου οίνου με το δροσερό Ειδύλλι… όπως το κολύμπι σε μια κρυστάλλινη θάλασσα.

Ο χυμός του βιολογικού φρέσκου σταφυλιού διαχωρίζεται με υποπίεση και σε χαμηλή θερμοκρασία σε Ειδύλλι και Σταφυλόμελο. Το Ειδύλλι, η δροσοσταλίδα του σταφυλιού, περιέχει τα πτητικά του σταφυλιού, κυρίως το νερό. Αυτό που μένει όταν αφαιρείται τι Ειδύλλι είναι το Σταφυλόμελο, δηλαδή το σιρόπι του Σταφυλιού.

Ειδύλλι στο ποτήρι… κρασί με αναπνοή !

Οινοποσίες μυστηριακές, χωρίς συντηρητικά. Σε βαθμούς… αντιστρόφως ανάλογους του μεσογειακού υδράργυρου. Ένα κερδισμένο οινοποιητικό στοίχημα, το… ύψος του οποίου μεγαλώνει τα καλοκαίρια.

Και μην ξεχνάμε ότι, τον ξηρό οίνο μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε ημίγλυκο είτε γλυκό, προσθέτοντας Σταφυλόμελο… το αγνό σιρόπι του χυμού σταφυλιού.

Έτσι, κάθε οινόφιλος έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του κρασί σε όσους βαθμούς και όσο γλυκό το επιθυμεί εκείνη τη στιγμή!

Φτιάξε το κρασί όπως το θες… Φυσικά! Περισσότερο από πραγματικό Βιολογικό Κρασί… Περισσότερο από κρασί χωρίς θειώδη (NSA)… ΑρχαιοΕλληνικός Οίνος Ηλέσιον!

Οι πρόγονοί μας στα συμπόσιά τους, δεν έπιναν Άκρατο Οίνο αλλά Κεκραμμένο Οίνο (κρασί) που προέρχονταν από την μίξη (κράση) του άκρατου με νερό πηγής είτε με πάγο. Έτσι έπιναν κρασί των βαθμών της αρεσκείας τους επί ώρες, δεν μεθούσαν και το διασκέδαζαν! Στο τέλος πρόσθεταν μέλι και έπιναν γλυκό είτε ημίγλυκο κρασί.

Το καλοκαίρι σηκώνει «αυλαία».

Σαν ένα όμορφο θεατρικό θα μας συνεπάρει και φέτος με την υπόθεση και τις ερμηνείες των μεγάλων πρωταγωνιστών του: Ήλιος, θάλασσα, καθαρός αέρας, μαγευτικά τοπία, δροσερά γεύματα…!

Συμπορευόμενοι δε με την λαϊκή σοφία που λέει:

Στο μήνα που δεν έχει «Ρ», το κρασί θέλει νερό!