Ο οίνος του καλοκαιριού, σε βαθμούς… κατάδυση

Κεκραμμένος Οίνος με Ειδύλλι:

Το νέο επιτραπέζιο «παιχνίδι» του καλοκαιριού!

Η ανήσυχη, μυρωδάτη άνοιξη δίνει σιγά – σιγά την σειρά της στο ξανθό, νωχελικό καλοκαίρι. Ξέρετε, αυτήν την εποχή που ο υδράργυρος αρέσκεται να σκαρφαλώνει στα ύψη και για να πάρεις ανάσα τρέχεις δίπλα στην θάλασσα ή στα δροσερά όρη.

Κι όταν κάποια στιγμή χορτάσεις την αύρα και μπεις στην διαδικασία να χορτάσεις και… γαστριμαργικώς, ακολουθεί ο εξής διάλογος:

– Λοιπόν, είπαμε, σαλάτα, πρώτα, κυρίως, και… τί θα πιούμε;

– Μπύρα; Κάποιο αναψυκτικό;

– Όχι, όχι, κάτι που να μην μας φουσκώνει.

– Ουζάκι;

– Όχι πάλι…

– Τι; Κρασάκι…;

– Κρασάκι…; Ε, όχι και κρασί με τέτοια ζέστη. Αρχαιοελληνικό Οίνο Ηλέσιον!

Οίνος αγνός που τον σμίγεις με δροσερό Ειδύλλι, χαμηλώνοντας τους βαθμούς του όσο θέλεις, χωρίς να χάνει σε γεύση και ποιότητα!

Αν πιεις λίγο παραπάνω… σου φέρνει μια γλυκιά μέθη, αλλά ποτέ πονοκέφαλο γιατί δεν έχει πρόσθετα θειώδη, ούτε άλλα χημικά.

Ο οίνος του καλοκαιριού

Αρχαιοελληνικός Οίνος Ηλέσιον: Το νέο επιτραπέζιο… παιχνίδι που συνοδεύει τα καλοκαιρινά γεύματα, γίνεται συντροφιά στα ήρεμα, ξάστερα βράδια, και δίνει θάρρος στις πρώτες ερωτικές προσεγγίσεις.

Το κελάρυσμα του σερβιρίσματος στο ποτήρι, συνοδεύουν πηγαία γέλια απο την προσπάθεια για την «ιδανική» κράση με το Ειδύλλι. Μα εδώ το ιδανικό δεν υπάρχει… Όλα είναι θέμα επιθυμίας. Το σμίξιμο γίνεται με βάση τα «θέλω».

Σ’ αυτό το παιχνίδι, δηλαδή, νικητής είναι αυτός που πραγματώνει τα περισσότερα «θέλω» του, χωρίς να χάνει τον έλεγχο.

Το Ειδύλλι δροσερό, ή σε μορφή πάγου θα λιώσει αργά μέσα σε ποτήρια με Άκρατο Οίνο και θα δώσει έναν ανάλαφρο Κεκραμμένο Οίνο, γεμάτο φίνα αρώματα που περνά απο τον ουρανίσκο όπως… ένα μεταξωτό φουλάρι ανεμίζει στο λαιμό ενός κοριτσιού.

Αρχαιοελληνικός Οίνος Ηλέσιον:

Το μόνο κρασί που φτάνει σε αλκοολικούς βαθμούς… αντιστρόφως ανάλογους της καλοκαιρινής θερμοκρασίας!

Ας ετοιμάσουμε λοιπόν την λίστα των αποδράσεων στην… δροσιά: Μαγιό, καπέλο, αντηλιακό και… τάβλι; Όχι πάλι! Το νέο παιχνίδι του καλοκαιριού λέγεται Κεκραμμένος Οίνος Ηλέσιον… με Ειδύλλι!

Ηλέσιον… Κι αυτό το καλοκαίρι μαζί!