Σταφυλο-μελοποίηση

Στην εποχή μας όπου κυριαρχούν ακόμα οι φάλτσες νότες των τοξικών διατροφικών παρασκευασμάτων, το Ηλέσιον, σαν εμπνευσμένος συνθέτης εκτός συστήματος, ολοκλήρωσε και φέτος την Σταφυλο-μελοποίηση των… ποιημάτων που του δώρισε η αμόλυντη φύση, πλημμυρίζοντας με νότες αισιοδοξίας την ψυχή όσων ονειρεύονται τον κόσμο μας καλύτερο.  

Σταφυλο-μελοποίηση από την… συμφωνική των αρχέγονων παραδόσεων και της σύγχρονης τεχνολογίας, με πηγή έμπνευσης «το καλό για τον Άνθρωπο».

Με «νότες» τα φυσικά βιολογικά τσαμπιά του Ροδίτη Αλεπού, που ζει στα υψίπεδα του Κιθαιρώνα εδώ και 50 χρόνια. Άρτιες συγχορδίες γεύσεων και αρωμάτων. Με ήχους απο την φλογέρα του Πάνα.

Πρώτοι ακροατές τα πουλιά, τα κυκλάμινα και οι κέδροι του αμπελιού. Χορευτές με μυρωδάτα καλάθια στους ώμους και πόδια γυμνά όλο μούστο.

Βήματα που οδηγούν σταθερά σε κάθε εστία. Με στόχο την ψυχική ανάταση. Όπως συμβαίνει με κάθε σημαντική μελοποίηση και ποίημα.

Σταφυλομελο-ποίημα. Ανείπωτη γλύκα! Χρώμα κεχριμπάρι. Άρωμα λεπτό. Γεύση όμοια με των λιαστών σταφυλιών. Μια γουλιά πραγματικά αρκεί για να μας γεμίσει ενέργεια. Ας γυρίσουμε επιτέλους την πλάτη στα χημικά σκευάσματα, που μας αφαιρούν ποιότητα ζωής και ας αποδεχθούμε την υπεροχή της φύσης.

Το ΗΛΕΣΙΟΝ στο πλαίσιο της ερευνητικής οινοποίησης που ξεκίνησε επίσημα από το 2008, παρασκεύασε και φέτος από ροδίτη τον απόλυτο φυσικό διατροφικό δυναμίτη. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συντηρητικών θειωδών και άλλων χημικών προσθέτων., με ένα πλήθος πολυφαινολών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων απαραίτητων για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

 • Σταφυλόμελο, 100% σταφύλι, το Φυτικό «Μέλι»!
 • Φυσικό, ανόθευτο σιρόπι φρέσκου βιολογικού σταφυλιού.
 • Χωρίς οινόπνευμα και χημικά!
 • Άθερμο, αφιλτράριστο και άζυμο.

Το Σταφυλόμελο δεν είναι πετιμέζι. Δεν έχει βραστεί, ούτε έχει κοπεί με στάχτη, ασπρόχωμα ή άλλα χημικά και έτσι όλα τα ωφέλιμα συστατικά του είναι ζωντανά.

Ως εκ τούτου, μπορούμε:

 • Να το χρησιμοποιήσουμε σαν τρόφιμο για τόνωση. Περιέχει φαινόλες και πολυφαινόλες σταφυλιού (Ρεσβερατρόλη, OPC κ.ά.), 11 ιχνοστοιχεία, 19 βιταμίνες, 18 Αμινοξέα, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, όλα δημιουργήματα της φύσης!
 • Να μετατρέψουμε ένα ξηρό κρασί σε ημίγλυκο, είτε γλυκό!
 • Να δημιουργήσουμε φρέσκο φυσικό χυμό σταφυλιού προσθέτοντας σε πέντε μέρη νερού ένα μέρος Σταφυλόμελο!
 • Να γαρνίρουμε κρέμες, παγωτά, να αναδείξουμε γευστικά σαλάτες, ψητά κρέατα, αλλά και θαλασσινά πιάτα.
 • Να το απολαύσουμε σαν απεριτίφ και το καλοκαίρι με τριμμένο πάγο.
 • Να εμπλουτίσουμε με γεύση και διατροφικά στοιχεία χυμούς άλλων φρούτων.
 • Να αυξήσουμε με φυσικό τρόπο τους βαθμούς του κρασιού, προσθέτοντάς το στο μούστο.
 • Να παράγουμε κρασί όλες τις εποχές του χρόνου! Προσθέτοντας 4 μέρη νερό σε ένα μέρος Σταφυλόμελου έχουμε έτοιμο μούστο που αρχίζει να ζυμώνεται!

Οι δυνατότητες του Σταφυλόμελου επεκτείνονται φυσικά στην ζαχαροπλαστική όπου το πολύτιμο αυτό προϊόν της αμπέλου μπορεί να αντικαταστήσει υγιεινά τη ζάχαρη είτε το μέλι. Αν θέλουμε να εξουδετερωθεί η οξύτητά του, το βράζουμε μαζί με στάχτη ή ασβεστόχωμα δημιουργώντας το γνωστό μας πετιμέζι.

Σταφυλόμελο… Πεμπτουσία Σταφυλιού!

Οι συσκευασίες είναι των 100ml, 250ml, 500ml και 2 λίτρων.

Με κατατεθειμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.