Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες των βιομηχανιών επεξεργασμένης τροφής!

Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες των βιομηχανιών επεξεργασμένης τροφής!

Ρύζια «Ρυζείς» και «Σπερχειού» Ηλέσιον

Στη φύση υπάρχει το οργανικό(1) και το δηλητηριώδες ανόργανο Αρσενικό. Σύμφωνα με μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που διαρκεί καιρό τώρα, το ρύζι δέχεται σφοδρή επίθεση με την δικαιολογία ότι περιέχει μόνο το βλαβερό ανόργανο Αρσενικό. Έτσι, το ρύζι και τα προϊόντα του οδηγούνται στο… πυρ το εξώτερον, με τους καταναλωτές να τα αφαιρούν από την διατροφή τους φοβισμένοι και να κερδίζουν έδαφος οι επεξεργασμένες πανάκριβες τροφές χωρίς γλουτένη.

Η αντεπίθεση έρχεται από το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μετά από μια σειρά ελέγχων που πραγματοποίησε στα ρύζια του Οργανισμού Ηλέσιον, τα αποτελέσματα των οποίων πιστοποιούν ότι το εν λόγω δημητριακό… περιέχει το πολύτιμο οργανικό Αρσενικό και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα!   

Άκρως εντυπωσιακά και συγκινητικά ευχάριστα είναι τα αποτελέσματα που έβγαλε το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του ΕΚΠΑ, εξετάζοντας το φυσικής καλλιέργειας άγριο ρύζι «Ρυζείς» και τα βιολογικά ρύζια «Σπερχειού» του Οργανισμού Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, ρίχνοντας έτσι τους μπαμπούλες στον ίδιο λάκκο που έσκαψαν για το ρύζι.

Διαψεύστηκαν με ατράνταχτα στοιχεία οι Κασσάνδρες των βιομηχανιών επεξεργασμένης τροφής και τα δίκτυά τους.

Ποια είναι τα στοιχεία:

Το άγριο ρύζι φυσικής καλλιέργειας «ΡΥΖΕΙΣ» περιέχει μόλις ελάχιστα στοιχεία του «κακού» αρσενικού, που μετριούνται σε δισεκατομμυριοστά του γραμμαρίου, 90% κάτω από τα πρόσφατα χαμηλωμένα όρια της ΕΕ.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία των αποτελεσμάτων

Οργανισμός Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον


(1) Σύμφωνα με μελέτες Πανεπιστημίων υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία τα καρκινικά κύτταρα