Οίνος Ηλέσιον… Ποτό Θεσπέσιον!

Με ιστορία και χωρίς χημικά

Ο Κεκραμένος Οίνος, το κρασί, …το κρασάκι, που ένας άλλος, αρχαίος γλεντζές μας σύστησε, δεν θα λείψει ούτε φέτος από την ιεροτελεστία των οικιακών είτε δημόσιων συμποσίων.

Σαν μια σπονδή που μέλλεται να κρατήσει επί αιώνες, και για όλες τις εποχές, με το ίδιο μεράκι που έφερε την ψυχή της αμπέλου ως στις μέρες μας.

Οι πρόγονοί μας ήξεραν να πίνουν «οίνο»…

Κι ο Σταρόβας το ξέρει

ΑρχαιοΕλληνικός Οίνος Ηλέσιον

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, μετά από έρευνες 30 ετών, αναγέννησε τον ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο με βάση την παράδοση και αξιοποιώντας την σημερινή τεχνολογία.

Δημιούργησε τον υψηλόβαθμο άκρατο οίνο που είναι φυσικής και ερυθράς οινοποίησης με άγριους γηγενείς ζυμομύκητες. Δεν έχει γίνει προσθήκη θειωδών συντηρητικών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων, είναι 100% από σταφύλι!  Δεν υπέστη πρωτεϊνική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε! Έτσι πέρασαν από το σταφύλι στο σώμα του οίνου όλα τα αντιοξειδωτικά, η ρεσβερατρόλη, η λουτεολίνη, οι OPC και όλες οι πολυφαινόλες. Επίσης οι άγριοι ζυμομύκητες πρόσθεσαν ακόμη δεκάδες ωφέλιμες πολυφαινόλες. Ο Άκρατος Οίνος Ηλέσιον είναι μέρος της Μεσογειακής διατροφής(1) και του Γαλλικού παράδοξου(2).

Ο Οργ. Ηλέσιον δημιούργησε, επίσης, το «Ειδύλλι» και το «Σταφυλόμελο», που προέρχονται 100% από φρέσκο βιολογικό χυμό σταφυλιού. Είναι άθερμα και αφιλτράριστα χωρίς οινόπνευμα, ζάχαρη, αλάτι, γλουτένη και καφεΐνη. Ο διαχωρισμός τους από τον σταφυλοχυμό γίνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το Ειδύλλι, η δροσοσταλίδα σταφυλιού, είναι ένα πολύ ευχάριστο και νόστιμο βιολογικό ρόφημα. Δεν έχει γίνει καμία προσθήκη ζάχαρης, αλατιού, συντηρητικών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων. Αποτελείται από 99% νερό σταφυλιού χωρίς άλατα. Δεν έχει θερμίδες!

Το Σταφυλόμελο είναι φυσικό σιρόπι (71 Brix) φρέσκου βιολογικού σταφυλιού. Δεν έχει γίνει καμία προσθήκη ζάχαρης, αλατιού, συντηρητικών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων. Περιέχει αναλλοίωτα τα συστατικά και τα αρώματα του σταφυλιού.

Ο Άκρατος Οίνος του Ηλέσιον όταν σμίξει με το Ειδύλλι δημιουργεί τον Κεκραμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κάθε φίλο του οίνου να δημιουργήσει το δικό του κρασί σε όποιους βαθμούς το επιθυμεί εκείνη τη στιγμή!

Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι = κρασί (Κεκραμένος Οίνος)

Όσο ελαφρύ το θες με το Ειδύλλι!

Όσο γλυκό το θες με το Σταφυλόμελο!

Το κρασί όπως το θες!

Ηλέσιον, Οργανισμός Διατροφής και Περιβάλλοντος για την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της βιοποικιλότητας και της διατροφικής μας κληρονομιάς.

Το συνοδευτικό τραγούδι είναι το “Κρασοπίνω” του Πάνου Τούντα (1930).

Ακούγονται οι στίχοι:

Το κρασί δε με μεθάει όσο και να πιω

κράσο πίνω κι είμαι εντάξει όπου κι αν βρεθώ