Ο Βορράς που μας αγαπά

Η νύφη του Θερμαϊκού καλοδέχτηκε τα προϊόντα φυσικής οινοποίησης και φυσικής καλλιέργειας Ηλέσιον.
Γιατί αν έχεις μια τεράστια Ιστορία, όπως η γη της Μακεδονίας, μπορείς να νιώσεις με μιας τη σημασία της αναγέννησης του αρχαιοελληνικού οίνου.
Περισσότερο από πραγματικό Βιολογικό Κρασί…
Περισσότερο από κρασί χωρίς θειώδη (NSA)…
…ΑρχαιοΕλληνικός Οίνος Ηλέσιον!
Η κράση του άκρατου οίνου με το Ειδύλλι και η δημιουργία του κρασιού (Κεκραμμένου οίνου) δεν θέλει βιασύνη. Θέλει ρυθμούς χαλαρούς, και οι βορειοΕλλαδίτες μπορούν ακόμα να αντιστέκονται στην επίπλαστη βιασύνη της σύγχρονης εποχής.
…Όπως ο Οργανισμός Ηλέσιον αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης και της επέλασης των τοξικών φαρμάκων στην καλλιέργεια της τροφής μας!
Τα καλύτερα καταστήματα βιολογικών προϊόντων της Θεσσαλονίκης άνοιξαν τις πόρτες τους στα καινοτομικά προϊόντα Ηλέσιον.
Συστήνουν με σιγουριά στους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές – πελάτες τους μια ιδέα που έρχεται από τα παλιά… με τη θετική αύρα ενός καινούργιου φίλου.
Ήδη τον γαστριμαργικό πλούτο της μακεδονικής κουζίνας συνοδεύουν οίνοι χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα συντηρητικά κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Στην αρχή του γεύματος τα γεμάτα ποτήρια φέρνουν στο στόμα υψηλόβαθμο οίνο και όσο περνά η ώρα το Ειδύλλι (δροσοσταλίδα σταφυλιού) κυριαρχεί χαμηλώνοντας τους βαθμούς. Οίνους κλιμακούμενης γλυκύτητας δίνει αντίστοιχα η κράση με το Σταφυλόμελο. Έτσι, το συμπόσιο έχει διάρκεια και ποικιλία…. Όπως γινόταν τα αρχαία χρόνια.
Η διακίνηση των οίνων Ηλέσιον δεν στοχεύει στο κέρδος των παραγωγών αλλά στο όφελος των καταναλωτών.
Ο υψηλόβαθμος Άκρατος Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι φυσικός, βιολογικός, ερυθράς οινοποίησης (μαζί με τα στέμφυλα) με φυσικούς άγριους ζυμομύκητες οινοποιημένος με αρχαιοελληνικά πρότυπα. Δεν περιέχει πρόσθετα θειώδη, συντηρητικά, χημικά και χρώματα. Δεν υπέστη πρωτεϊνική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε!
Έτσι πέρασαν στο σώμα του οίνου σχεδόν όλα τα αντιοξειδωτικά, οι πολυφαινόλες, η ρεσβερατρόλη και οι OPC (Ολιγο-Προ-Ανθοκυανιδίνες) των σταφυλιών. Μέρος της Μεσογειακής διατροφής και του Γαλλικού παράδοξου.
Ο Οργ. Ηλέσιον αναγεννώντας τον Αρχαιοελληνικό οίνο δημιούργησε το Ειδύλλι, δροσοσταλίδα από τα σταφύλια που δημιούργησαν τον Άκρατο Οίνο και το Σταφυλόμελο που είναι συμπυκνωμένος, ωμός χυμός σταφυλιού.
Φτιάξε το κρασί που θέλεις!

Ο Άκρατος Οίνος του Ηλέσιον όταν σμίξει με το Ειδύλλι δημιουργεί τον Κεκραμμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κάθε καταναλωτή να δημιουργήσει το δικό του κρασί σε όποιους βαθμούς το επιθυμεί εκείνη τη στιγμή! Επίσης, όσο γλυκό το θέλει προσθέτοντας σταφυλόμελο στον ξηρό άκρατο οίνο!
Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι
= Κρασί (Κεκραμμένος Οίνος)
Κεκραμμένος Οίνος + Σταφυλόμελο = Γλυκύς Οίνος

Το Ειδύλλι είναι το νερό του σταφυλιού που αφαιρέθηκε σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν περιέχει οινόπνευμα, θερμίδες και χημικά συντηρητικά. Περιέχει απαλά τα αρώματα του σταφυλιού, την οξύτητά του, χωρίς τα διατροφικά στοιχεία (οργανική ουσία), που αλλοιώνονται με τον χρόνο.

Το σταφυλόμελο αντίστοιχα είναι το φυτικό «μέλι» vegan!
Άθερμο αγνό σιρόπι (65°Brix) 100% από φρέσκο βιολογικό σταφύλι.
Χωρίς προσθήκη θειωδών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων! Χωρίς οινόπνευμα και προσθήκη ζάχαρης! Άθερμο, αφιλτράριστο και άζυμο.
Οι πρόγονοί μας στα συμπόσιά τους, δεν έπιναν Άκρατο Οίνο αλλά Κεκραμμένο Οίνο (κρασί) που προέρχονταν από την μίξη (κράση) του άκρατου με νερό πηγής είτε με πάγο. Έτσι έπιναν κρασί των βαθμών της αρεσκείας τους επί ώρες, δεν μεθούσαν και το διασκέδαζαν!