Νυκτήλιος… η νέα οινοποιητική καινοτομία του Ηλέσιον

Η γραμμή των οινικών οριζόντων

Νυκτήλιος. Προσωνύμιο του θεού Διόνυσου… για τις νυχτερινές γιορτές του που διαρκούσαν ως το ξημέρωμα.

Ήταν οι γιορτές αυτές ο συνδετικός κρίκος, το ξέφρενο πέρασμα από την σκοτεινή νύχτα… στον ήλιο της νέας μέρας.

Μια μαγεία. Το ίδιο το παράδοξο. Το δέος των ανθρώπων απέναντι στην δύναμη της Φύσης.

Ο νέος οίνος του Ηλέσιον δεν θα μπορούσε να έχει άλλο όνομα…

Ο Νυκτήλιος Άκρατος Οίνος του 2016 είναι από μόνος του ένα θαύμα της Φύσης.

Το σημείο που ενώνονται τα αντίθετα.

Είναι κι αυτός ένα εκπληκτικό σμίξιμο… της μέρας με τη νύχτα, του χειμώνα με την άνοιξη, του παλαιού με το νέο, του παλαιωμένου οίνου που έχει το  μυστήριο και την μέθεξη της νύχτας… με φρέσκα στέμφυλα, δροσερά όπως η αυγή που λάμπει από τις ηλιαχτίδες.

Ο Νυκτήλιος Άκρατος Οίνος είναι άλλο ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον οινοποιητικό συμπέρασμα της ερευνητικής δράσης του Ηλέσιον.

Παρατηρήσαμε μια σχεδόν ερωτική ένωση του παλαιωμένου Μειλιχίου Άκρατου Οίνου του 2013 με τα στέμφυλα της φετινής σοδειάς του Ροδίτη Αλεπού…

Όπως ένας ώριμος ερωτικός σύντροφος γεμίζει ενέργεια από την σχέση του με το ηλικιακά νεότερο αντικείμενο του πόθου του.

Και εδώ το Ειδύλλι όπως το Ειδύλλιο των ανθρώπων έρχεται να ολοκληρώσει την ιεροτελεστία περνώντας από την έλξη στην πράξη. Και από την έκσταση της ολοκλήρωσης, στην γαλήνη της πληρότητας.

Στην γραμμή των οριζόντων. Εκεί που σμίγει το ένα με το όλον.

Ο Νυκτήλιος θεός Διόνυσος… επί το έργον !

Το νέο οινικό αποτέλεσμα έχει μια σπίθα μέσα του και μια εκπληκτική πολυδιάστατη υπόσταση που σαγηνεύει τον καταναλωτή και προκαλεί τον πιο δύσπιστο παρατηρητή.

Ο Νυκτήλιος Άκρατος οίνος του 2016 είναι χαλκόχρωμος με κοραλλένιους ιριδισμούς. Αποτελεί ένα μπουκέτο αρωματικών φρούτων, λυρικά συνδυασμένο με την γοητεία της δρυός και έχει βαθιά, ευγενική επίγευση.

Το νέο «παιδί» του Ηλέσιον οι φίλοι και οι υποστηρικτές του Ηλέσιον μπορούν να βρούν στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών Αττικής και σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων σε όλη τη χώρα.

Νυκτήλιος

Άκρατος Οίνος Φυσικής Οινοποίησης

Ζωντανός βιολογικός οίνος από άγριους γηγενείς ζυμομύκητες, χωρίς προσθήκη θειωδών, χημικών και πρωτεϊνική καθίζηση.  Αφιλτράριστος!

Ξηρός οίνος πλούσιος σε αρώματα φρούτων, με μεστή γεύση, συνδυάζοντας την φρεσκάδα του σταφυλιού με την ωριμότητα του παλαιωμένου οίνου.

Οινοποιήθηκε με βάση αρχαιοελληνικά πρότυπα από Άκρατο Οίνο Μειλίχιο του ’13 και στέμφυλα από φρέσκο Ροδίτη Αλεπού του ’16, μετά από έρευνα της Κοινότητας Ηλέσιον. Γι’ αυτό πέρασαν στο σώμα του οίνου σχεδόν όλες οι πολυφαινόλες, τα αντιοξειδωτικά και τα διατροφικά στοιχεία των σταφυλιών.

Τα ξερικά αμπέλια ζουν με φυσικό τρόπο, πάνω από 40 χρόνια, χωρίς εντατική καλλιέργεια στο κτήμα του Βασίλη K. Πανούση στα υψίπεδα του Βοιωτικού Κιθαιρώνα.

Το φυσικό ζωντανό κρασί αν μετακινηθεί χρειάζεται μερικές μέρες να ηρεμήσει πριν καταναλωθεί. Φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.