Νεοφυής επιχειρηματικότητα με… αρχαιοελληνική παρακαταθήκη

Το Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Διοργανωτής της 2ης συνάντησης του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος σε μία ενιαία φυσική πλατφόρμα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες, ήταν το Skywalker.gr.

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος Ηλέσιον έδωσε εκεί δυναμικό παρών εντυπωσιάζοντας με τα καινοτομικά προϊόντα του.

Η αξιοποίηση της αρχαιοελληνικής οινοποιητικής παρακαταθήκης σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία, μας έδωσαν οίνους υψηλής ποιότητας και μακράς διάρκειας ζωής, χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά. Τα απτά όσο και… γευστικά αποτελέσματα παρουσίασε η ομάδα του Ηλέσιον, διευρύνοντας ευχάριστα τους γνωστικούς ορίζοντες τόσο των διοργανωτών όσο και των επισκεπτών του Φεστιβάλ.

Στο GRBossible η καινοτομία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και το ταξίδι της εξερεύνησης εαυτού και ευκαιριών προς έναν προορισμό αλλαγής και αναγέννησης.

Σκοπός του Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible ήταν η διερεύνηση των αναγκών και των δυνατοτήτων, των ευκαιριών και των αποφάσεων που αφορούν στη γέννηση, στην υποστήριξη και στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Η καινοτομία του Οργανισμού Περιβάλλοντος Ηλέσιον με τίτλο: «Το κρασί όπως το θες», που έκανε τομή στην σύγχρονη οινοποίηση, αποτελεί εκ των πραγμάτων προϋπόθεση για επιχειρηματική εξέλιξη και μάλιστα με πολύ καλούς οιωνούς, γι’ αυτό προκάλεσε μια… γόνιμη συζήτηση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

Η εφαρμοσμένη ιδέα που ήρθε από τα παλιά… περιλαμβάνει έναν φυσικό, βιολογικό Άκρατο οίνο που όταν σμίγει με το Ειδύλλι (δροσοσταλίδα σταφυλιού) χαμηλώνουν οι οινοποιητικοί του βαθμοί και ανεβαίνει η γλυκύτητά του όταν συναντιέται με το Σταφυλόμελο.

Έτσι, ο κάθε καταναλωτής πίνει τον Κεκραμμένο οίνο του (κρασί) όπως επιθυμεί κάθε στιγμή, χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά που βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία.    

Το Φεστιβάλ απευθύνθηκε σε νέους επιχειρηματίες, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επιχειρείν, καθώς και σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα, που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Το διήμερο φεστιβάλ περιελάμβανε:

  • Εκθεσιακή παρουσία start-up.
  • Συνέδριο με παρουσία του επιχειρηματικού οικοσυστήματος και εκπροσώπων αναδυόμενων επιχειρηματικών κλάδων στην ελληνική οικονομία.
  • Βιωματικά workshop.
  • Success stories: Start-ups παρουσιάζουν τη διαδρομή τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα πρώτα τους βήματα.
  • Παιχνίδι επιχειρηματικότητας: Ένα επιχειρηματικό παιχνίδι προσομοίωσης σε πραγματικές και εικονικές συνθήκες.
  • Meeting room: Χώρο συναντήσεων για επικοινωνία και αλληλεπίδραση.