Η συνάθροιση άνω των τριών… Επιβάλλεται!

ΑρχαιοΕλληνικός Οίνος Ηλέσιον:

Βάζουμε τον οίνο… βάζεις την παρέα ;

 

Αφορμή για συνάθροιση. Αντίσταση κατά της μοναξιάς, κατά της μιζέριας, κατά της παραίτησης από τη ζωή χαρακτηρίζουμε με θάρρος τον Αρχαιοελληνικό Οίνο Ηλέσιον.

Γιατί εμείς την πορεία μας προς το μέλλον την θέλουμε έντονη και μας αρέσει το τραπέζι μας να είναι γεμάτο φίλους. Ακόμα κι αν έχει πάνω μόνο τα βασικά. 

«Ένα κλαδί μόνο του το σπας εύκολα» λέει ο λαός, γι’ αυτό κι εμείς επιζητούμε παρέες – ανθισμένα δέντρα με βαθιές ρίζες.

Έχουμε ανάγκη από συνοδοιπόρους με οράματα, ταγμένους στους δίκαιους στόχους τους, γιατί η συνέργεια φέρνει την επανάσταση, κι είναι δυναμίτης τα τραγούδια πάνω από ένα ποτήρι κρασί.

Γιατί δεν μας πρέπει η απομόνωση. Δεν μας δίδαξαν αυτό οι πρόγονοί μας.

Είναι μια μάχη η κάθε μέρα, για μια ζωή με ποιότητα, για τροφή χωρίς χημικά, για παιδιά με όνειρα. Δεν έχουμε δικαίωμα λοιπόν να τα παρατήσουμε.

Μια διαρκής αναμέτρηση με το σύστημα είναι και οι φυσικές οινοποιήσεις του Ηλέσιον, μα δεν φοβόμαστε γιατί την… φαρέτρα μας γεμίζουν διαρκώς οι φίλοι και οι σύντροφοί μας!

Για τα πιστεύω μας και τους φίλους που μας στηρίζουν τρυγήσαμε και φέτος, και ένας θαυμάσιος οίνος ζυμώνεται ήσυχα, μέχρι να έρθει η ώρα να εμφιαλωθεί και να μας πει τις ιστορίες που φέρνει από παλιά.   

Το εγχείρημα δύσκολο…

Στις αρχές του 21ου αιώνα δημιουργήθηκε διεθνές ρεύμα οινοποιήσεων χωρίς προσθήκη θειωδών συντηρητικών, γνωστό σαν φυσικό κρασί. Παρουσιάστηκαν όμως πολλές δυσκολίες στην διάρκεια ζωής των φυσικών κρασιών, γιατί η οινοποίηση γινόταν με τα δεδομένα της συμβατικής παραγωγής.

Μετά από 31 χρόνια έρευνας, το 2008, η Κοινότητα του Ηλέσιον παρήγαγε κρασί με φυσική οινοποίηση από Σαββατιανό σταφύλι του Κιθαιρώνα. Χρησιμοποίησε ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα δημιουργώντας 5 Άκρατους Οίνους, που υπερέχουν όλων των φυσικών κρασιών και μέχρι σήμερα παραμένουν σε άριστη κατάσταση.

Για την επιτυχία του αυτή του απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Ο υψηλόβαθμος άκρατος οίνος του Ηλέσιον είναι φυσικής και ερυθράς οινοποίησης με άγριους γηγενείς ζυμομύκητες. Δεν έχει γίνει προσθήκη θειωδών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων, είναι 100% από σταφύλι!  Δεν υπέστη πρωτεϊνική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε!

Έτσι πέρασαν στο σώμα του οίνου σχεδόν όλα τα αντιοξειδωτικά, οι πολυφαινόλες, η ρεσβερατρόλη και οι OPC (Ολιγο-Προ-Ανθοκυανιδίνες) των σταφυλιών.

Γι’ αυτό είναι μέρος της Μεσογειακής διατροφής(1) και του Γαλλικού παράδοξου(2).

Ο τρύγος γίνεται σε επιλεγμένα αμπέλια βιολογικής γεωργίας της παραδοσιακής ποικιλίας Σαββατιανό. Γι’ αυτό το λόγο έχουν μεστή σπιτική γεύση, και είναι πλούσια σε αρώματα φρούτων. Τα αμπέλια ζουν λεύτερα χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Έχουν βαθιές ρίζες για να μπορούν να γεύονται όλα τα συστατικά της μάνας γης(3).

Ο Οίνος είναι ΠΓΕ (Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης) Στερεάς Ελλάδας.

Οι πρόγονοί μας στα συμπόσιά τους, δεν έπιναν Άκρατο Οίνο αλλά Κεκραμμένο Οίνο (κρασί) που προέρχονταν από την μίξη (κράση) του άκρατου με νερό πηγής, είτε με πάγο.

Έτσι έπιναν κρασί των βαθμών της αρεσκείας τους επί ώρες, δεν μεθούσαν και το διασκέδαζαν!

Το Ηλέσιον αναγεννώντας τον ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο δημιούργησε και άλλα δύο προϊόντα, το Ειδύλλι και το Σταφυλόμελο από 100% φρέσκο χυμό σταφυλιού, με αφαίρεση μόνο της δροσοσταλίδας του σταφυλιού σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το Ειδύλλι είναι ένα πολύ ευχάριστο και νόστιμο βιολογικό ρόφημα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, επιταχύνει την πέψη και την αφομοίωση των τροφών, διευκολύνει το σώμα στην παραγωγή ενέργειας.

Προέρχεται 100% από τον χυμό φρέσκου βιολογικού σταφυλιού και είναι άθερμο και αφιλτράριστο. Είναι χωρίς οινόπνευμα, θερμίδες και ζάχαρη. Δεν έχει γίνει καμία πρόσθεση συντηρητικών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων. Αποτελείται από 99% νερό χωρίς άλατα!

Το Σταφυλόμελο είναι αυτό που μένει όταν αφαιρούμε την δροσοσταλίδα του σταφυλιού σε από τον χυμό του σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Περιέχει αναλλοίωτα τα συστατικά και τα αρώματα του σταφυλιού.

Το Σταφυλόμελο είναι φυσικό σιρόπι φρέσκου βιολογικού σταφυλιού, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χημικών είτε ζάχαρης. Είναι άθερμο, αφιλτράριστο και άζυμο, χωρίς οινόπνευμα!

Ο Άκρατος Οίνος του Ηλέσιον όταν σμίξει με το Ειδύλλι μας δίνει τον Κεκραμμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί.

Με το Ειδύλλι και το Σταφυλόμελο ο κάθε φίλος του κρασιού έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του κρασί σε όσους βαθμούς και όσο γλυκό το επιθυμεί κάθε στιγμή!

Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι = Κρασί (Κεκραμμένος Οίνος)

Κρασί όσο ελαφρύ θέλεις με το Ειδύλλι

Κρασί όσο γλυκό θέλεις με το Σταφυλόμελο!

Μετά από 35 χρόνια έρευνας η Κοινότητα του Ηλέσιον αναγεννώντας τον ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο έχει δημιουργήσει σήμερα τέσσερα υπέροχα καινοτομικά προϊόντα, που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της βιολογικής γεωργίας, δεν έχουν προσθήκη θειωδών συντηρητικών, είναι εύγεστα, διατηρούνται και βελτιώνονται με τα χρόνια!

– Τον Άκρατο Οίνο Ηλέσιον

– Το Κρασί (Κεκραμμένο Οίνο) Ηλέσιον

– Το Ειδύλλι και

– Το Σταφυλόμελο Ηλέσιον

Με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!

Περισσότερο από πραγματικό βιολογικό κρασί…

Περισσότερο από φυσικό κρασί χωρίς θειώδη…

…ΑρχαιοΕλληνικός Οίνος Ηλέσιον!

…………………

  1. Η Κρητική μεσογειακή διατροφή, που μελετήθηκε τον προπερασμένο αιώνα, περιείχε υψηλόβαθμους οίνους, που παραμένουν ακόμη σε πολλά ορεινά χωριά της πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Στη διαδικασία της οινοποίησής τους περιλαμβάνονταν οι φλούδες (στέμφυλα) και τα σπόρια. Η ίδια τεχνοτροπία ήταν που δημιούργησε και το «Γαλλικό παράδοξο», δηλαδή τα οφέλη του κρασιού «ερυθράς οινοποίησης».
  2. Λέγεται «Γαλλικό παράδοξο» γιατί παρατηρήθηκε επί αιώνες ότι οι Γάλλοι, παρότι έτρωγαν πολύ κρέας με κακής χοληστερόλης λιπαρά (κεκορεσμένα), δεν είχαν τόσα καρδιακά προβλήματα όσο όλοι οι υπόλοιποι κεντρο-βόρειοι Ευρωπαίοι. Το επιστημονικό ενδιαφέρον κέντρισε η παρατήρηση ότι οι Γάλλοι, έχοντας επίσης υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, ωστόσο εμφάνιζαν κατά 2,5 φορές μικρότερο κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο!

Το φαινόμενο μελετήθηκε κυρίως στον περασμένο αιώνα. Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν πως το κόκκινο κρασί είναι αυτό που τους βοηθάει. Έτσι το περίφημο «Γαλλικό παράδοξο» άνοιξε το δρόμο για το συνεχώς αυξανόμενο επιστημονικό ενδιαφέρον σχετικά με τα οφέλη του κρασιού «ερυθράς οινοποίησης».

  1. Τα συντροφεύουν κυκλάμινα και κέδροι, πουλιά ταξιδευτές, που κόπιασαν στους καρπούς για να πάρουν δυνάμεις, και μυρωδάτοι αγέρηδες, που τα συνήθισαν στα χάδια. Άγρυπνοι φρουροί τους ο θεός Διόνυσος, ο μέγας Πάν, οι Βάκχες, οι Νύμφες και οι Σάτυροι με το γελαστό τους βλέμμα.