Η καρδιά της «Αυθεντικής Ελλάδας» χτύπησε στο Περιστέρι

Στα βήματα της παράδοσης και της Αρχαίας Ελλάδας οδήγησε τους επισκέπτες ο Οργανισμός Ηλέσιον

Ήταν ένα πορτρέτο της “Αυθεντικής Ελλάδας” γεμάτο πλούσιες γεύσεις, μυρωδιές και χρώματα. Η έκθεση “Κρασί – Μέλι – Λάδι – Ελιά” που ξεκίνησε στο  πανέμορφο Άλσος Περιστερίου στις 9 Ιουνίου… έκλεισε (μετά από τρεις μέρες παράταση) με απολογισμό θετικό!

Το ίδια βέβαια ισχύουν και για εμάς στο Ηλέσιον. Μέσα από την έκθεση αυτή και κάτω από την “ομπρέλα” της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (που τις βροχερές μέρες ήταν κυριολεκτική), μας δόθηκε μία ακόμα ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο μας και να κεράσουμε τους εκατοντάδες επισκέπτες με τα καινοτομικά προϊόντα μας.

Με χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάσαμε στον κόσμο τους απαλλαγμένους από χημικά Άκρατους οίνους μας, που έχουμε παράξει από διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες (Σαββατιανό, Ροδίτης Αλεπού, Αγιωργίτικο), το Ειδύλλι, το Σταφυλόμελο, το Οινόσταγμα… τα χωρίς ραντίσματα ρύζια Ρυζείς και Σπερχειού (λευκά, καστανά, κίτρινα και άγρια), αλλά και τα ρυζάλευρά μας… Όλα φυσικά βιολογικά και ελπιδοφόρα ως υπόσταση σε μια εποχή που η ενημέρωση για το τι τρώμε και πίνουμε είναι ελλιπής και η ποιότητα των διαθέσιμων υλικών είναι ανησυχητικά χαμηλή.

Τα προϊόντα του Ηλέσιον αποτέλεσαν θέλγητρο για τους εν δυνάμει βίο – καταναλωτές και πόλο έλξης προκειμένου να γίνουν απολαυστικές κράσεις, γευστικές δοκιμές και κατόπιν να ανοίξουν… γόνιμες συζητήσεις και να «ανθίσουν» χαμόγελα.

Για μας που δεν είμαστε κερδοσκοπική εταιρεία, αλλά… αγγελιοφόροι μηνυμάτων από το μακρινό παρελθόν, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από την στιγμή που μια ελπίδα θα «γεννηθεί» πάλι και το πεσιμιστικό «πού πάμε» της διατροφής θα δώσει την θέση του στην αισιοδοξία της λύσης που λέγεται αγνή τροφή με αρχαιοελληνικό “know how”.