Στην Λαμία θα δοθεί το επόμενο εκθεσιακό «παρόν» του Οργανισμού Ηλέσιον

Στο γαστρονομικό ραντεβού του καλοκαιριού με τον τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα, Λαμία» που ορίστηκε για τις 6 – 9 Ιουλίου ‘17 τα απογεύματα, η ομάδα του Ηλέσιον θα νιώθει σαν στο σπίτι της. Οι λόγοι είναι δύο: Ο πρώτος είναι η στενή σχέση μας με την Ανθήλη Φθιώτιδας (περιοχή NATURA Σπερχειού) όπου καλλιεργούμε τα βιολογικά ρύζια φυσικής καλλιέργειας και ο άλλος λόγος είναι αυτός καθ΄ αυτός ο τίτλος. Με την διαφορά ότι εμείς στο Ηλέσιον δεν κερνάμε μόνο Ελλάδα… αλλά την Ελλάδα της Παράδοσης, αρχής γενομένης από την Αρχαιότητα απ’ όπου φέραμε τους καινοτομικούς οίνους μας!

Σ’ αυτό το φιλόξενο περιβάλλον θα παρουσιάσουμε και θα κεράσουμε τους επισκέπτες βιολογικούς Άκρατους οίνους φυσικής οινοποίησης από διάφορες ελληνικές ποικιλίες, Ειδύλλι και Σταφυλόμελο, κάνοντας κράσεις με όλη την αύρα απο την ουσία των φημισμένων συμποσίων της Αρχαίας Ελλάδας.

Όπως… παλιά θα επιδιώξουμε κι εμείς συζητήσεις με βάθος, πάνω στα ζητήματα της διατροφής, θα προτείνουμε τις λύσεις που ανακαλύψαμε στην πράξη και θα ορίσουμε νέους στόχους για το μέλλον στην βάση της τροφής χωρίς χημικά.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, θα κάνουμε στο περίπτερό μας παρουσίαση των μεθόδων και των γνώσεων για παραδοσιακή – αρχαιοελληνική οινοποίηση, αναλύοντας την σύνδεση παράδοσης και επιστημονικής προόδου και την παρασκευή του ΑρχαιοΕλληνικού Οίνου.

Το φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα, Λαμία», διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και τον Ε.Ο.Σ.Σ. EURO EXPO και θα λάβει χώρα στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, όπου και θα πραγματοποιηθεί η «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας».

Το «Κερνάμε Ελλάδα, Λαμία» έχει κατεύθυνση τις εξαγωγές και θα το επισκεφθούν τόσο εξειδικευμένο εμπορικό κοινό αποτελούμενο από διευθυντές και στελέχη εμπορικών αλυσίδων, εξαγωγικών εταιριών και δικτύων διανομών, όσο και χιλιάδες καταναλωτές και φίλοι της γεύσης.

Το «Κερνάμε Ελλάδα, Λαμία» φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Μια στάση σε ότι αφορά στον γαστρονομικό τουρισμό, που αναδεικνύει τις γεύσεις, τα αρώματα και την μουσική που τις συνοδεύουν.

Στόχος του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα Λαμία» είναι να προβάλλει, να αναδείξει και να δικτυώσει την τοπική κουζίνα και τις επιχειρήσεις μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα καθ’ όλο το τρίμηνο.

Το Φεστιβάλ  αποτελείται από 6 μεγάλες Θεματικές Ενότητες:

Έκθεση Προϊόντων: Παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την Τοπική Ταυτότητα.

Εργαστήρια Γεύσεων: Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν εργαστήρια γεύσεων όπου οι Chef θα προσφέρουν στους επισκέπτες γεύσεις από την Στερεά Ελλάδα.

Οι Κουζίνες της Ελλάδας: Είναι η στιγμή που η Ελλάδα έρχεται στη Λαμία : Γευστικές προτάσεις από όλη τη χώρα θα μας υπενθυμίσουν γιατί η ελληνική διατροφή είναι μία από τις καλύτερες και πιο υγιεινές στον κόσμο.

Κουζίνα της Φθιώτιδας: Κάθε χωριό της Φθιώτιδας έχει να προσφέρει μια δική του ξεχωριστή γευστική πρόταση. Θα εξερευνήσουμε το ανάγλυφο των γεύσεων και θα πλουτίσουμε σε γαστριμαργικές εμπειρίες. Θα δοκιμάσουμε από τα ίδια φαγητά που τρώνε οι κάτοικοί της, μαγειρεμένα από τους ίδιους.

Κουζίνα της Στερεάς Ελλάδος: Παραδοσιακές Τοπικές συνταγές όπως: κρασόπιταμε αρνάκι και ρύζι, κοπέλες Καρπενησίου, αγριογούρουνο στιφάδο, αμυγδαλωτά Ευβοίας και πολλές άλλες.

Μεσόγειος: Γεύσεις και Ακούσματα: Το φαγητό και η μουσική θα είναι οι ξεναγοί μας σε χώρες της Μεσογείου οι οποίες θα μας προσφέρουν τις διατροφικές τους συνθέσεις.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: Και τις τέσσερις ημέρες του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας η ανταπόκρισή σας σ’ αυτό το ιδιαίτερο γεγονός.

Ωράριο Λειτουργίας :

Πέμπτη (6/7/2017)  6 το απόγευμα με 12 το βράδυ.

Παρασκευή (7/7)  6 το απόγευμα με 12 το βράδυ.

Σάββατο (8/7) 10 – 1 το μεσημέρι & 6 το απόγευμα με 12 το βράδυ.

Κυριακή (9/7) 10 – 1 το μεσημέρι & 6 το απόγευμα με 12 το βράδυ.