Δροσοσταλίδα… στο Πιρούνι

Ειδύλλι, Το Νερό Του Σταφυλιού

 

Η νέα παραγωγή πολλές φορές με έχει εκπλήξει με τις καινοτομίες της. Ευτυχώς, μια φρέσκια φουρνιά παραγωγών έχει καταλάβει ότι το μέλλον δεν κρύβεται πίσω από άλλη μια παραδοσιακή μαρμελάδα αλλά πίσω από προϊόντα πρωτόγνωρα, που στοχεύουν στα γκουρμέ ράφια όλου του πλανήτη. Όταν πρωτογνώρισα το Ειδύλλι, έπαθα μια μικρή αμηχανία. Διαφανές στην όψη, δεν αποδεικνύεται το ίδιο διάφανο και στη χρήση, άμα δεν το ξέρεις.

Νερό του σταφυλιού, που παράγεται άθερμο και αφιλτράριστο από 100% φρέσκο χυμό ελληνικού, βιολογικού σαββατιανού της Βοιωτίας, το Ειδύλλι είναι ένα 99% νερό χωρίς άλατα, χωρίς ζάχαρη και οινόπνευμα, χωρίς συντηρητικά, χημικά και χρώμα. Ένα σχεδόν άγευστο, βιολογικό ρόφημα, με αδιόρατα αρώματα σταφυλιού, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, επιταχύνει την πέψη και την αφομοίωση των τροφών, βοηθώντας το σώμα να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται. Ένα νερό με κρυφές χάρες που προέκυψε από τη διαδικασία της οινοποίησης, όταν η κοινότητα του Ηλέσιον κατάφερε μετά από 35 χρόνια έρευνες να αναγεννήσει τον αυθεντικό, αρχαιοελληνικό Οίνο.

Οι αρχαίοι, λοιπόν, έπιναν το κρασί τους νερωμένο, αναμειγνύοντας τον άκρατο οίνο με πάγο ή νερό πηγής. Από τα ταξίδια μου στα αποστακτήρια της Σκωτίας, όταν παλιότερα μελετούσα τα σκοτσέζικα malts, πάντα έφερνα μαζί μου αποσταγμένο το νερό της πηγής του κάθε malt, καθώς οι σκοτσέζοι δεν διανοούνται να «λερώσουν» το πολύτιμο ουίσκυ τους με νερό της βρύσης. Να λοιπόν, η πρώτη χρήση για ένα Ειδύλλι. Νερώνει το κρασί σου θρεπτικά, υγιεινά και νόστιμα, ώστε να πίνεις άφοβα ως το τέλος της κάθε γιορτής. Με ένα ευγενικό νερό, που δεν αλλοιώνει το άρωμα και τη γεύση του κρασιού με το χλώριο και τα άλατα του κοινού νερού.

Μετά, το έκανα παγάκι. Για το τσίπουρο, το ούζο, τη ρακή, το κάθε αλκοόλ που θέλεις να αραιώσεις για να μην σε «βαρέσει» αμίληκτα.

Καθώς δεν έχει γεύση για να αλλοιώσει ένα τελικό αποτέλεσμα, το βάζεις παντού όπου θέλεις να προσθέσεις την πολύτιμη θρεπτική αξία του σταφυλιού: στους χυμούς των παιδιών, τα smoothies και τα milk shakes.

Ένα ευγενικό νερό και άλλο ένα καινοτόμο ελληνικό, βιολογικό προϊόν, με λαμπρό μέλλον.

Το βρίσκεις σε όλες τις βιολογικές λαϊκές και σε πάρα πολλά βιολογικά μαγαζιά και νεο-μπακάλικα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Μπες στις ιστοσελίδες του Ηλέσιον και στο κεφάλαιο «Ηλέσιον» θα βρεις όλα τα σημεία διάθεσης. Σίγουρα κάποιο απ’ όλα είναι δίπλα στο σπίτι σου. Επίσης, το βρίσκεις στο e-shop του topiko.org

28.11.2016

Ελένη Ψυχούλη

Πηγή: http://www.pirouni.gr/