Η πορτοκαλί πρόταση του Ηλέσιον… ζέστανε την Food Expo ‘17

Με ανάμικτα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς και με αποκορύφωμα αυτό της ικανοποίησης από το υψηλής σημασίας αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας, έκλεισε η συμμετοχή του Ηλέσιον στην έκθεση Food Expo 2017 .

Ήταν σπουδαίο όσο και συγκινητικό το να συναντούμε ανθρώπους που ήρθαν από τα πέρατα του κόσμου για να γνωρίσουν εμάς και τα προϊόντα μας. Και ήταν η έκπληξη και η ικανοποίηση οι λέξεις που χαρακτήριζαν των πέρας των συζητήσεων. 

Νυκτήλιος… Η πορτοκαλί πρόταση του Ηλέσιον

Αυτός που ομολογουμένως τράβηξε πάνω του τα φώτα του ενδιαφέροντος, ήταν ο νεόφερτος στην αγορά Νυκτήλιος. Ο οίνος της ένωσης των αντιθέτων. Το «orange wine» που εντάσσεται στην νέα διεθνή οινοποιητική τάση, αλλά εντούτοις αποτελεί μια κατηγορία μόνος του. Μετά λόγου γνώσης θα πούμε ότι κανείς δεν αντιστάθηκε στην… πορτοκαλί λάμψη του.

Ο Νυκτήλιος πρωτίστως -και μαζί του όλα τα οινοποιητικά δημιουργήματα του Ηλέσιον- γκρέμισαν μια προσπάθεια που γίνεται από κάποιους, σε παγκόσμιο επίπεδο, να πειστούν οι καταναλωτές ότι τα φυσικά κρασιά δεν έχουν ευχάριστη γεύση… ακριβώς επειδή είναι φυσικά.

Σ’ αυτό το φιλόξενο περιβάλλον συναντηθήκαμε με σομελιέ, σεφ, εμπόρους, καταναλωτές και δημοσιογράφους που γνώρισαν τα νέα προϊόντα μας, εκτίμησαν τα παλιότερα και να ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στην παραγωγή τροφής χωρίς χημικές παρεμβάσεις, στην φιλοσοφία –πάντα- της βιολογικής φυσικής καλλιέργειας.

Οι επισκέπτες μας δοκίμασαν και εξέφρασαν με τα καλύτερα λόγια τις θετικές εντυπώσεις τους από τους Άκρατους οίνους, το Ειδύλλι, το Σταφυλόμελο, το Οινόσταγμα αλλά και το ρύζι φυσικής καλλιέργειας «Ρυζείς» του Ηλέσιον.

Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την διαδικασία της πολλαπλής κράσης, που ανάλογα με τις γευστικές αναζητήσεις του καθενός έδιναν Κεκραμμένο οίνο, κλιμακούμενα ελαφρύ με το Ειδύλλι και αντίστοιχα γλυκό με το Σταφυλόμελο. Στο μικρό μας περίπτερο… ήταν μεγάλα τα θετικά επιφωνήματα. Οι επαγγελματίες του είδους στέκονταν για ώρα και δοκίμαζαν και έμοιαζαν να μην πιστεύουν… στον ουρανίσκο τους. Παράλληλα, εμείς δεν σταματούσαμε να εξιστορούμε πως το «άρμα» του Ηλέσιον έφερε στις μέρες μας τους αρχαιοελληνικούς οίνους.

Είμαστε υπερήφανοι που ζεστάναμε βλέμματα, και προκαλέσαμε γλυκά χαμόγελα.

Σαν άλλοι αγγελιοφόροι φέραμε ένα μήνυμα από τα παλιά. Δίνουμε στους Έλληνες -τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού- έναν ακόμα λόγο να έχουν το κεφάλι ψηλά απέναντι στους επικριτές τους. Γιατί ήταν οι πρόγονοί μας αυτοί που ήξεραν και μας δίδαξαν πώς να οινοποιούμε χωρίς χημικά, και εμείς δεν ξεχάσαμε τελικά. Γιατί το «ευ ζην» είναι λέξη ελληνική!