Οινική… μαγεία στην FoodExpo

Οινική… μαγεία από τον Οργ. Ηλέσιον
στην Food Expo 2019

“Magic”! Με αυτή την ίδια λέξη αντέδρασαν έκπληκτοι σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι εταιρειών του εξωτερικού, (από όποια χώρα κι αν προέρχονταν), όταν στο πλαίσιο της Food Expo 2019, τους κάναμε -ξεχωριστά στον καθένα- την παρουσίαση των Αρχαιοελληνικών οίνων μας.

Οι Άκρατοι οίνοι έσμιγαν… σαν σε ιεροτελεστία με το Ειδύλλι και το Σταφυλόμελο και μετατρέπονταν σε Κεκραμμένους οίνους, κλιμακούμενης έντασης και γλυκύτητας, με τρόπο… μαγικό!

Μαγεία… οινική από την Αρχαία Ελλάδα, χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά, που έφτασε ως τις μέρες μας με όχημα τον Οργ. Ηλέσιον!

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος Ηλέσιον συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo με ενθουσιασμό και ετοιμότητα, κάτω από την… ομπρέλα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Εκεί, συναντήσαμε φέτος περισσότερα θαυμαστικά -συγκριτικά με άλλες χρονιές- και πήραμε… μαγική δύναμη να συνεχίσουμε.

Φέτος, ζήτησαν και είχαν B2B συνάντηση μαζί μας πολλαπλάσιοι αγοραστές από το εξωτερικό, οι οποίοι γνώριζαν για την δράση μας και ήθελαν να δοκιμάσουν τα προϊόντα μας, να μάθουν λεπτομέρειες και βέβαια δούμε από κοινού τις συνθήκες συνεργασίας.

Σ’ αυτούς είχαμε την χαρά και την τιμή να παραδώσαμε ένα διατροφικό μήνυμα από την Αρχαία Ελλάδα, που έφτασε στα χέρια μας χάρη στα σωζόμενα κείμενα και στην τεχνολογία του σήμερα.

Την οινογνωσία ακολουθούσε η ευχάριστη έκπληξη, ενώ κυρίαρχος ήταν ο εντυπωσιασμός για την ιδέα ενός οίνου που μπορεί να συντηρείται χωρίς χημικά πρόσθετα… με την ευχή του θεού Διόνυσου.

Είχαμε συζητήσεις για τα ζητήματα της διατροφής στην σύγχρονη εποχή και τις διεξόδους υγείας στις οποίες μας οδηγούν τα αρχέγονα μονοπάτια της φυσικής παραγωγής.

Ο χώρος που μας φιλοξενούσε, πήρε λίγη από την αύρα των συμποσίων του Χρυσού Αιώνα, όταν οι καινοτόμοι οίνοι του Ηλέσιον γέμιζαν με το σώμα, το άρωμα και το εντυπωσιακό χρώμα τους… τα ποτήρια της γνωριμίας.

Το δικό τους μερίδιο στην προσοχή των επισκεπτών είχαν επίσης το βιολογικό άγριο ρύζι «Ρυζείς» φυσικής καλλιέργειας, καθώς και η αντίστοιχη βιολογική σειρά ρυζιών «Σπερχειού», τα Ρυζάλευρα και οι Ρυζογκοφρέτες μας με την ασύγκριτη γεύση τους.

Η Food Expo έγινε για μας έδρα για επιτυχημένο κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών, αλλά και… γόνιμο χωράφι για νέες “σοδειές”!

Παρά τις όποιες δυσκολίες και τους… βαρείς χειμώνες, θα πιστεύουμε πάντα ότι… ένα χελιδόνι μπορεί να φέρει την Άνοιξη! Με τρόπο φυσικό όσο και μαγικό!