ΗΛΕΣΙΟΝ – ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018… Ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι ψηλότερα

Ένα σκαλοπάτι… ψηλότερα! Αυτή είναι η αίσθηση που άφησε στον Οργανισμό Περιβάλλοντος Ηλέσιον η συμμετοχή του στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τετραήμερο 26 – 29 Ιανουαρίου 2018.

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που με την αρτιότητα της ανέδειξε πολυεπίπεδα τον κλάδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών, προσέλκυσε φέτος πάνω από πενήντα χιλιάδες επισκέπτες -επαγγελματίες και ιδιώτες- που θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των ποιοτικών προϊόντων της χώρας μας, αλλά και τους παραγωγούς τους.

Ο Οργ. Ηλέσιον, κάτω από την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έδωσε αξιόλογο παρόν. Σ’ αυτό το φιλόξενο περιβάλλον η ομάδα μας συναντήθηκε με σομελιέ, σεφ, εμπόρους, καταναλωτές και δημοσιογράφους που γνώρισαν τα νέα προϊόντα μας, εκτίμησαν τα παλιότερα και να ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στην παραγωγή τροφής χωρίς χημικές παρεμβάσεις… στην φιλοσοφία –πάντα- της φυσικής βιολογικής καλλιέργειας.

Οι επισκέπτες μας δοκίμασαν τους Άκρατους οίνους, το Ειδύλλι, το Σταφυλόμελο, το Οινόσταγμα αλλά και τα ρύζια και ρυζάλευρα φυσικής καλλιέργειας «Ρυζείς» και «Σπερχειού» του Ηλέσιον και εξέφρασαν με τα καλύτερα λόγια τις θετικές εντυπώσεις τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η διαδικασία της πολλαπλής κράσης, που ανάλογα με τις γευστικές αναζητήσεις του καθενός έδινε Κεκραμμένο οίνο, κλιμακούμενα ελαφρύ με το Ειδύλλι και αντίστοιχα γλυκό με το Σταφυλόμελο.

Κυρίως όμως τους επισκέπτες μας «κεράσαμε» αισιοδοξία, στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, χάρη σε μια ιδέα που ήρθε από τα παλιά με την φρεσκάδα του νέου.

Η διατροφική παρακαταθήκη των αρχαίων Ελλήνων που μας δίνει οίνο χωρίς πρόσθετα χημικά και θειώδη, μεταφέρει στους Έλληνες της σύγχρονης εποχής την σοφία για παραγωγή τροφής… όχι μόνο βιολογικής αλλά και φυσικής, βιολογικής, ανόθευτης επεξεργασίας!

Και βέβαια πέρα και πάνω από κάθε εμπορική συμφωνία που προέκυψε, εμείς ως επιβράβευση θα κρατήσουμε τα χαμόγελα και τα διάπλατα βλέμματα ευχάριστης έκπληξης όσων γεύτηκαν τα προϊόντα μας! Συναπαντήματα τίμια που μας ανέβασαν ένα σκαλοπάτι ψηλότερα!