Κερνώντας… αισιοδοξία τους επισκέπτες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ανταπόκριση πάνω από τις προσδοκίες μας είχε η παρουσία του Ηλέσιον στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τετραήμερο 27 – 30 Ιανουαρίου 2017.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που ήταν αφιερωμένη στον κλάδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών προσέλκυσε πενήντα χιλιάδες επισκέπτες -επαγγελματίες και ιδιώτες- που θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των ποιοτικών προϊόντων της χώρας μας, αλλά και τους παραγωγούς τους.

Το Ηλέσιον, κάτω από την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έδωσε ηχηρό παρόν.

Σ’ αυτό το φιλόξενο περιβάλλον συναντηθήκαμε με σομελιέ, σεφ, εμπόρους, καταναλωτές και δημοσιογράφους που γνώρισαν τα νέα προϊόντα μας, εκτίμησαν τα παλιότερα και να ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στην παραγωγή τροφής χωρίς χημικές παρεμβάσεις, στην φιλοσοφία –πάντα- της βιολογικής φυσικής καλλιέργειας.

Οι επισκέπτες μας δοκίμασαν και εξέφρασαν με τα καλύτερα λόγια τις θετικές εντυπώσεις τους από τους Άκρατους οίνους, το Ειδύλλι, το Σταφυλόμελο, το Οινόσταγμα αλλά και τo ρύζι φυσικής καλλιέργειας «Ρυζείς» του Ηλέσιον.

Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την διαδικασία της πολλαπλής κράσης, που ανάλογα με τις γευστικές αναζητήσεις του καθενός έδιναν Κεκραμμένο οίνο, κλιμακούμενα ελαφρύ με το Ειδύλλι και αντίστοιχα γλυκό με το Σταφυλόμελο.

Κυρίως όμως τους επισκέπτες μας «κεράσαμε» αισιοδοξία, από μια ιδέα που ήρθε από τα παλιά με την φρεσκάδα του νέου. Ότι η διατροφική παρακαταθήκη των αρχαίων Ελλήνων που μας δίνει οίνο χωρίς πρόσθετα χημικά και θειώδη, μεταφέρει στους Νεοέλληνες μια σοφία για παραγωγή τροφής όχι μόνο βιολογικής αλλά και βιολογικής φυσικής ανόθευτης επεξεργασίας.

Και βέβαια πέρα και πάνω από κάθε εμπορική συμφωνία που προέκυψε, εμείς ως επιβράβευση θα κρατήσουμε τα χαμόγελα και τα διάπλατα βλέμματα όσων γεύτηκαν τα προϊόντα μας!