Έχεις μήνυμα στο… τραπέζι σου

Στην «Detrop Boutique 2018» η οποία έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη το τριήμερο 24-26 Φεβρουαρίου, και στην εναλλακτική έκθεση «ΑΝ ΘΕΛΩ» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Caravel την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ο Οργανισμός Περιβάλλοντος Ηλέσιον έδωσε δυναμικό παρών και ανταμείφθηκε με το πλούσιο συναίσθημα της υπερηφάνειας!
Ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους που θέλησαν να μάθουν αυτό το κάτι νέο… που ήρθε από τα παλιά!
Μας άκουσαν με υπομονή και δοκίμασαν τα καινοτομικά προϊόντα μας. Συζητήσαμε για τα ζητήματα της διατροφής και τις λύσεις που έρχονται από την φυσική βιολογική καλλιέργεια. Υπενθυμίσαμε στους σύγχρονους καταναλωτές το πλεονέκτημα των αρχαιοελληνικών οίνων χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά, και κάναμε την κράση οίνων διαφόρων ποικιλιών με Ειδύλλι και Σταφυλόμελο.
Από την συναναστροφή μας με τους καταναλωτές στις δύο αυτές εκθέσεις διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την ανάγκη τους για αγνή τροφή, τίμια αντιμετώπιση από τους παραγωγούς, αλλά και αναλλοίωτα όλα τα στοιχεία που καθιστούν τα ελληνικά προϊόντα κορυφαία στο είδος τους.
Η ελληνική γη και το μικροκλίμα σε συνδυασμό με την παράδοση, την φυσική βιολογική καλλιέργεια, την αντίστοιχης λογικής μεταποίηση και την έλλειψη κερδοσκοπίας εξασφαλίζουν πιστούς καταναλωτές και μια αγορά που δουλεύει… ρολόι !
Ας μην αποπροσανατολιζόμαστε λοιπόν.
Ο Οργανισμός Ηλέσιον από την γέννησή του πορεύεται με ηθικές σταθερές και πάνω στον σοφία με την οποία δομήθηκε ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός.
Αλήθεια, εμείς θα χαιρόμαστε πάντα για το κερδισμένο στοίχημα που μας έδωσε υγιεινό κρασί χωρίς πρόσθετα θειώδη -που αντέχει στο πέρασμα των ετών- παρά τις αποθαρρύνσεις του περίγυρου οι οποίες προηγήθηκαν με έμφαση.
Θα χαιρόμαστε και για τα ρύζια και ρυζάλευρα «Ρυζείς» φυσικής βιολογικής καλλιέργειας που μεγάλωσαν σε καθαρά χωράφια μόνο με βιταμίνες εδάφους και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Το γεγονός ότι τα ρύζια μας συνκαλλιεργήθηκαν με άλλα φυτά, τοπικής βιοποικιλότητας, τους έδωσε πλεονέκτημα γεύσης και θρεπτικής αξίας και εμείς… ξεχάσαμε την γκρίνια των συνεργατών μας οι οποίοι θέριζαν τα χωράφια μας τελευταία, γιατί μετά η μηχανή τους στόμωνε από τα καλάμια και πήγαινε στο συνεργείο!
Θα μετράμε πάντα σαν… παράσημα την επιλογή των προϊόντων μας από τους σκεπτόμενους καταναλωτές και το χαμόγελό τους και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αμείωτο πάθος. Γιατί το μήνυμα για τροφή χωρίς χημικά που ήρθε από το παρελθόν, οφείλουμε να το εμπεδώσουμε όλοι και να το παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές!