Βιολογικά βότανα της Ρούμελης!

Μια πασχαλίτσα μας έδειξε τον δρόμο, για τα πολύτιμα…

Βιολογικά βότανα της Ρούμελης!

Σε ψηλά βουνά της Ρούμελης, σε αγρούς κατάφυτους με ευωδιαστά βότανα της ελληνικής γης, έγινε το επόμενο βήμα του Οργανισμού Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον.

Μελετήσαμε με… δίψα, σκαρφαλώσαμε με… πάθος, περιπλανηθήκαμε… ακούραστα, αναζητήσαμε με… λαχτάρα και συλλέξαμε με… στοργή μικρές ποσότητες απο την ζωογόνα βιολογική χλωρίδα επιλεγμένων ορεινών εκτάσεων, προκειμένου να φτάσει στον σύγχρονο καταναλωτή -κυρίως των πόλεων- ένας ακόμα «φυσικός κωδικός» για είσοδο στην ποιοτική ζωή.

Ως γνήσια τέκνα της Στερεάς Ελλάδας, η ομάδα του Οργ. Ηλέσιον επέλεξε να περιηγηθεί στην Γκιώνα, στην Οίτη, στα Βαρδούσια και στον Παρνασσό όπου το μικροκλίμα και η ποιότητα του εδάφους προικίζουν τα φυτά με πολύτιμα διατροφικά στοιχεία, υπέροχα αρώματα, αιθέρια έλαια, πολυφαινόλες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Συντροφιά μας, βέβαια, είχαμε πάντα μια μικρή παιχνιδιάρα πασχαλίτσα που μας έδειχνε τον δρόμο. Μια χαριτωμένη ειδικός της φύσης με κοκκινόμαυρη στολή και… κεραίες «υψηλής τεχνολογίας», που μας υποδείκνυε ποιο φυτό να συλλέξουμε, πετώντας επιλεκτικά πάνω σε άνθη και φύλλα με πλούσια αρώματα, εύγευστους χυμούς και θελκτικά χρώματα!

Στο δυναμικό μας προστέθηκαν έτσι, οι καλύτεροι υποστηρικτές της ανθρώπινης υγείας: Τσάι του βουνού, Φασκόμηλο, Μελισσόχορτο, Ρίγανη, Δάφνη, Άγρια Μέντα, Δυόσμος, Λεβάντα.

Πλούσια, φημισμένα βότανα της πατρίδας μας, ιδανικά για εξαιρετικά ροφήματα και εντυπωσιακές «πινελιές» για πεντανόστιμα πιάτα.

Σύμμαχοι υγείας με μικρό ύψος…

αλλά μεγάλο ανάστημα!

Η πνοή που έδωσε ώθηση στην πασχαλίτσα… ήταν ο ίδιος ισχυρός μας σκοπός να συνεχίσουμε το έργο του Οργανισμού Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον. Να φτάσουν στην διάθεση των καταναλωτών νέα φυσικά βιολογικά προϊόντα – ασπίδα για την υγεία!  

Την σειρά με τα «Βιολογικά βότανα της Ρούμελης» θα μπορεί κανείς να την αναζητήσει στον πάγκο του Οργ. Ηλέσιον στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών Αττικής και σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.

Διατίθενται σε διάφανες συσκευασίες των 40 γραμμαρίων.

Σήμα ετικέτας… ποιος άλλος; Η πασχαλίτσα που μας βοήθησε στην συλλογή!