Απο τα συμπόσια των Αρχαίων Ελλήνων, στα γαλλικά σαλόνια… φυσικά !

Σε μια… όαση φυσικών κρασιών στην Γαλλία φιλοξενήθηκαν οι Αρχαιοελληνικοί οίνοι του Οργανισμού Περιβάλλοντος Ηλέσιον, στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης έκθεσης «Salon de vun Naturel». 

Πιο συγκεκριμένα, η Έκθεση «Salon de vun Naturel», που πλέον έχει συμμετοχές από όλη την Γαλλία και μεγάλη απήχηση στο οινόφιλο κοινό, φέτος οργανώθηκε στο Κτήμα και το οινοποιείο του Marc Soyard στα περίχωρα της Ντιζόν.

Η συμμετοχή εκεί των καινοτομικών οίνων του Ηλέσιον προκάλεσε μια ευχάριστη έκπληξη και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο των διοργανωτών, όσο και των εκατοντάδων επισκεπτών που πέρασαν από το Κτήμα το διήμερο.  

Η συνεργάτης του Ηλέσιον και οινολόγος Isabelle Tauzin που είναι Γαλλίδα, ανέλαβε και έφερε σε πέρας με επιτυχία την… ξενάγηση των επισκεπτών του περιπτέρου μας.  Μαζί διάβηκαν τα θαυμαστά «μονοπάτια» της αρχαιοελληνικής οινοποίησης που μας έδωσε φυσικούς οίνους κλιμακούμενης έντασης και μακράς διάρκειας ζωής χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά.   

 Σκεπτόμενοι καταναλωτές και λάτρεις των φυσικών κρασιών από όλη την Γαλλία δοκίμασαν τους οίνους του Οργ. Ηλέσιον από διάφορες παραδοσιακές, ελληνικές ποικιλίες (Σαββατιανό, Ροδίτης Αλεπού, Αγιωργίτικο) είτε Άκρατους είτε Κεκραμμένους και… έπαιξαν με το Ειδύλλι και το Σταφυλόμελο μένοντας ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα των κράσεων.

Χάρη στην αναγέννηση των αρχαιοελληνικών οίνων από το Ηλέσιον και με την βοήθεια της Isabelle… οι σύγχρονοι Γάλλοι μυήθηκαν με αγάπη και αμεσότητα στο πνεύμα που έκανε ξεχωριστά και φημισμένα τα συμπόσια του Χρυσού Αιώνα.